Belföld

2012.06.25. 03:49

Stratégiai partnereknek tekintik őket

Számíthat a kormányzat pénzügyi támogatására az Országos Polgárőr Szövetség, az ideihez hasonló nagyságrendű összeget szánnak jövőre a szervezet működésére, sőt 2014-ben emelkedhet a forrás nagysága.

Halmos György

Erről Pintér Sándor belügyminiszter beszélt az országos polgárőrnapon. A polgárőrség hasznosságát a kormányzat és a szaktárca, illetve a rendőrség mellett a helyi önkormányzatok és állampolgárok is elismerik, hiszen lehet, hogy egy-egy településen, térségben az önkéntesek nélkül rosszabb közbiztonsági mutatókkal kellene számolni. Ugyanakkor, ahogy a miniszter hangsúlyozta, a közrend megteremtése és fenntartása állami monopólium, vagyis ebből az a következtetés szűrhető le, hogy a polgárőrök nem kapnak erősebb felhatalmazásokat a jelenleginél; erről rendszeresen fellángol a vita. A tárca vezetője beszélt arról is, hogy nem engednek azoknak a szervezeteknek, amelyek rendcsinálás ürügyén rendetlenséget és anarchiát szítanak az országban. Valószínűleg ezzel a gyöngyöspatai események kapcsán elszaporodott, párttól és politikától nem semleges egyesületekre utalt, amelyektől az Országos Polgárőr Szövetség is elhatárolódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!