Belföld

2011.12.17. 07:26

Sikerrel beszedte a NAV a plusz 40 milliárd forint áfát

Budapest - Munkaerő-átcsoportosítással és többletmunkával november végéig sikerült beszednie az állami adóhatóságnak azt a plusz 40 milliárd forint általános forgalmi adót, amit Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szeptemberben meghatározott - írta a Magyar Hírlap szombaton.

MTI

A lapnak Burillák Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sajtófőnöke elmondta, hogy az eredmény érdekében 13 százalékkal több adózót vizsgáltak, mint az előző évben. Átfogó ellenőrzéseket rendeltek el az adóelkerülés szempontjából kiemelten kockázatos területeken, így a gabonaszektorban, a húsiparban, a kiskereskedelemben, a jövedéki termékeknél. Utóbbiról megjegyezte, hogy már érzékelhető a cigarettacsempészet visszaszorulása. Mint mondta, a revizorok olyan területeken is megjelentek, ahol eddig sokan úgy gondolták, hogy hozzájuk nem ér el a hivatal, egyebek mellett a luxusszolgáltatók, a távol-keleti árukat forgalmazók sem maradtak ki a "szórásból".

Jelentős túlmunka elrendelésével emellett a NAV számottevően növelte a hátralékok beszedésére indított végrehajtási eljárások számát, a valódi tevékenységet végző, működő vállalkozások esetében pedig sikerült csökkenteni a hátralékot - írta a Magyar Hírlap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!