Belföld

2010.06.22. 12:31

Segélyszállítmány és gyermektábor a felsőzsolcaiaknak

Dunaújváros – A nagyvenyimiek személyesen vitték el az adományaikat Felsőzsolcára, hogy segítsenek az ottani árvízkárosultaknak.

Klecska Ernő

A POLGÁRŐRÖK kezdék Nagyvenyimen a gyűjtést. Mint Hódi Attilától megtudtuk, az önkormányzati településőrök is segítettek a gyűjtésben. Megmozdult a falu a felsőzsolcaiakért: élelmiszereket, ásványvizet, ruhaneműket küldtek az árvíz súlytotta vidékre. Az elnök köszöni a lakóknak a felajánlásokat, külön is említi Császár Andrást, Kövesdi Istvánt, Kuminka Józsefet, Gaszler Istvánt, Magyar Imrét, akik a kiemelkedően sokat áldoztak az ügy érdekében.

NEMZETI KONZULTÁCIÓS körútján L. Simon László országgyűlési képviselő az árvízkárosultak javára is gyűjt. Adonyban, Gárdonyban és Mezőfalván összesen 195 ezer 500 forintot adtak ösze a résztvevők.
– Terveink szerint az összeg harmadát az Ökomenikus Szeretetszolgálatnak adjuk. A gárdonyiak tábort szerveznek a felsőzsolcai gyerekeknek, a költségeket a település polgárai vállalták, segítségképpen ők kapják a pénz másik harmadát. A maradék harmad pedig a Kisapostagon, Adonyban, Baracson bajba jutottaké.

SEGÍTHET ÖN IS!

Számos módon gyakorolhatják a segítés nemes gesztusát a DH olvasói, de talán a készpénz jelenthet a legtöbbet a rászorulóknak: a 11736006- 20282316 bankszámlaszámra várjuk a felajánlásaikat. A közlemény rovatba írják be: ADOMÁNY!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!