Belföld

2009.04.02. 15:33

Rezzenéstelen arccal vette tudomásul a rendőrgyilkos, hogy életfogytiglant kapott

Tatabánya - Családtagjai hőbölögtek, mikor életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a bíróság csütörtökön azt a férfit, aki 2008-ban részegen szíven lőtte a hozzájuk családi veszekedés miatt kihívott rendőrt Esztergomban.

nincs nev

Boros Miklós vádlott a tárgyaláson elmondta, hogy csak alkalmi munkákból volt jövedelme, évek óta az édesanyja tartotta el. A targédia estéjén veszekedett az anyjával, majd egy melléképületbe ment. A nála lévő pisztoly csövébe egy golyót tett, azzal a szándékkal, hogy megöli magát. 

A vádlott azzal védekezett: öngyilkosságra készült, de nem volt ahhoz bátorsága, ezért a pisztollyal a levegőbe akart lőni, hogy a rendőrök lelőjék. A meghalt rendőr járőrtársa azonban elmondta: a vádlott az ajtó kinyitása után a szúnyoghálón keresztül, közvetlen közelről lőtte mellbe Borbély Zoltán zászlóst, aki 1-2 percen belül életét vesztette. Ő ezután három lövéssel tette ártalmatlanná az elkövetőt. 

A később kiérkezett rendőrök a bíróság előtt a vádlott szemébe mondták, hogy a meglőtt rendőr újraélesztése közben azt kiabálta: "úgysem fog felkelni, fejbe lőttem és meghalt"; "ha golyószóróm lett volna, többen feküdnétek itt". Beszámolójuk szerint a férfi annyira ittas volt, hogy időnként horkolva elaludt, annak ellenére, hogy három lövést kapott a lábába. A vádlott a tárgyalásra járókerettel érkezett, jobb lábát a lövések következtében elvesztette. 

A bíróság - nem jogerősen  - életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a férfit, aki a döntés szerint a legkorábban 30 év múlva szabadulhat, de még védője fellebezhet.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!