Belföld

2010.01.30. 09:44

Piros riasztás az ország középső részére

Rendkívüli mennyiségű, helyenként akár húsz centiméternél is több friss hó várható az ország középső részén éjfélig - közölte Polyánszky Zoltán meteorológus szombaton, miután a legmagasabb fokozatú, piros riasztást adott ki erre a területre.

MTI

Polyánszky Zoltán meteorológus az MTI-nek elmondta: vasárnap ugyanilyen nagy mennyiségű hó eshet az ország északkeleti részén.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a Közép- és Észak-Dunántúlon, valamint az Észak-Alföldön is tíz centimétert meghaladó friss hó várható. A Bakonyban hófúvások is lehetnek.

A Kisalföldön, valamint délkeleten erős széllökések is lesznek.

*

Este hét óráig meghosszabbították a ferihegyi repülőtér lezárását - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója az MTI-vel szombat délután.

Elmondta: most már főként az előterek és a gurululópályák tisztítását végzik.

A Ferihegyre érkező repülőgépek vagy el sem indultak, vagy a környező repülőtereken szállnak le és Budapestről sem tudtak felszállni a gépek.

*

Szombat 16 óráig marad zárva a ferihegyi repülőtér - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a Ferihegyre érkező repülőgépek vagy el sem indultak vagy a környező repülőtereken szállnak le. Budapestről egyelőre nem tudtak felszállni sem a gépek a havazás miatt - jegyezte meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!