Belföld

2014.10.30. 08:38

Pénztárgépek - Tartható határidőket kér a pénztárgép szövetség

A Magyar Pénztárgép Szövetség tartható határidők kiszabását kéri a kormánytól, amikor a gazdaság más szektoraiban is bevezetik az online kasszákat - közölte a frissen megalakult szakmai szervezet csütörtökön az MTI-vel.

A szövetség szerint az online pénztárgéprendszer egyenlőséget teremt a cégek között, mert megszünteti az adóelkerülő vállalkozók eddigi versenyelőnyét, de fontos a kiskereskedelmi online átállás tapasztalatainak hasznosítása.

A közlemény idézi Novák Zoltánt, a szövetség elnökét, aki elmondta: az előző időszak legnagyobb tanulsága az volt, hogy csak tartható határidőket érdemes kitűzni. Figyelembe venni, hogy a pénztárgépek gyártása és leszállítása között nagyjából 3 hónap telik el, egy új pénztárgép kifejlesztése és engedélyeztetése pedig legalább féléves folyamat.

Az elnök kiemelte: ezek az időszakok mindegyik gyártóra igazak, egyetlen felelős vállalat sem ígérhet ezeknél lényegesen gyorsabb szállítást.
Közölték: a szakma szerint szükség van egy hatósági áras éves felülvizsgálati díjra. A rendelet előírja az éves felülvizsgálatot, hiszen Magyarország legnagyobb és legbonyolultabb IT-rendszerének szükséges a rendszeres karbantartása.

A Magyar Pénztárgép Szövetséget forgalmazók, beszállítók és viszonteladók alapították. A szövetség célja, hogy összefogja az iparági véleményeket és folyamatos kapcsolattartással, illetve szakmai javaslatok készítésével segítse a kormányzatot és a Nemzetgazdasági Minisztériumban működő pénztárgép-munkacsoportot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!