Belföld

2013.08.17. 10:05

Pénztárgépek - MSZP: tarthatatlan volt a határidő

A szocialisták szerint igazolódtak az online pénztárgépek bevezetésével kapcsolatos kételyeik, az átállásra tervezett határidő tarthatatlan volt.

MTI

Tukacs István országgyűlési képviselő ezt újságírói kérdésre válaszolva mondta szombati sajtótájékoztatóján, miután a Népszabadság megírta: harmadjára módosul az online pénztárgépek bevezetésének határideje, és immár december 31-éig kell minden kereskedőnek az adóhatósághoz online kapcsolattal bekötött pénztárgéppel kell rendelkeznie.

A szocialista politikus emlékeztetett arra, hogy nemcsak a határidők betarthatóságát kérdőjelezték meg korábban, hanem az intézkedéstől várt bevétel teljesülését is.

Hozzátette, többször felhívták a kormány figyelmét, hogy nem hagyott elegendő időt az előbb január, majd április, aztán szeptember 1-jére tervezett átállásra. Az MSZP-s politikus közölte: nem örülnek, hogy igazolódtak kételyeik, de ez egyben azt is jelenti, hogy az idei költségvetésből "kínosan hiányozni fog" a pénztárgépek összekötésétől várt bevétel.

Tukacs István megjegyezte, továbbra is kétségesnek tartja, hogy az online pénztárgépek bevezetése önmagában növeli a költségvetés bevételeit. Véleménye szerint a kereskedelem ellenőrzésére eddig is megvoltak az eszközök, a gazdaság kifehérítését pedig inkább kedvező adózási szabályokkal lehet elősegíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!