Belföld

2012.09.14. 17:28

ORFK: tíz rendőrkapitány vezetői megbízását vonták vissza szombati hatállyal

Tíz rendőrkapitány vezetői megbízását vonták vissza szombati hatállyal - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI megkeresésére.

MTI

Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg az ORFK-t, hogy pénteken a dunaújvárosi és a szombathelyi rendőrkapitány vezetői megbízásának visszavonása vált nyilvánossá.
Szeptember 15-i hatállyal a balassagyarmati, a dunaújvárosi, az egri, az esztergomi, a fonyódi, a füzesabonyi, a siklósi, a szigetszentmiklósi, a szombathelyi és a dunakeszi rendőrkapitányok vezetői megbízását vonták vissza - olvasható az ORFK kommunikációs szolgálata által az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.
Közölték, az új vezetők kinevezéséig a kapitányságvezetők helyettesei irányítják az érintett rendőrkapitányságokat.
    
A tájékoztatás szerint Pintér Sándor belügyminiszter utasítására az ORFK vezetője a rendőrség helyi szervei tevékenységének értékelése alapján felülvizsgálta "a leggyengébben teljesítő rendőrkapitányságok vezetőinek vezetői alkalmasságát".
Az országos rendőrfőkapitány, illetőleg a budapesti és a megyei rendőrfőkapitányok már a szervezeti értékelés folyamatában visszavonták a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. és XII. kerületi, a szentendrei és a zalaegerszegi rendőrkapitányság vezetőjének vezetői megbízását - írták.
Kifejtették, hogy a szervezetek értékelése során a szubjektív biztonságérzetet leginkább befolyásoló mutatókat vették figyelembe, egyebek mellett az egy hivatásosra jutó nyomozások és az eredményes nyomozások számát, a nyomozáseredményességi mutatót, a nyomozások időszerűségét, a felderítési eredményességet a tulajdon elleni szabálysértéseknél, az egy hivatásosra jutó szándékos bűncselekményen tetten értek számát, a személyi sérüléses közlekedési balesetek számának változását, valamint az önkormányzatok véleményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!