Belföld

2015.04.07. 06:46

Nyolcezer csibe pusztulhatott el Kistarcsánál egy tűzben

Az első információk szerint nyolcezer naposcsibe pusztulhatott el a Kistarcsa és Csömör között fekvő Nádor majorban keletkezett tűzben, a becsült kárérték több tízmillió forint - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden hajnalban az MTI-vel.

Közleményük szerint egy 2400 négyzetméteres csirkenevelde és egy vele egybeépített 178 négyzetméteres lakóépület gyulladt ki. Emberek nem voltak veszélyben - mondta az MTI-nek Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Nyolc vízsugárral sikerült körbehatárolni a tüzet, amelyet folyamatosan oltanak. A hat fővárosi tűzoltójármű és legénysége mellett a gödöllői hivatásos tűzoltók is bekapcsolódtak az oltási munkákba, amit a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szervez és irányít a helyszínen. Az oltáshoz szükséges vizet ingajáratban szállítják a tűzesethez, az oltást pedig kívülről végzik az omlásveszély miatt. A mezőgazdasági létesítmény tetőzete már beomlott - írja közleményében az OKF.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!