Belföld

2009.11.27. 17:33

Népszerűek az oltópontok

DH - Több mint tízezren keresték föl egy hét alatt az oltópontokat az ország különböző pontjain. A pénteki, kora délutáni adatok szerint 2100-an kértek aznap oltást - közölte az Egészségügyi Minisztérium sajtóosztálya.

MTI

Pénteken - a korábbi 29 mellett - további oltóközpontok kezdték meg működésüket, ezekkel együtt több mint kétszáz helyen lehet térítés ellenében megkapni a H1N1 vírus elleni védőoltást. Az oltóanyagért és a beadásért továbbra is háromezer forintot kell fizetni. 
Az oltópontok hálózatába pénteken bekapcsolódtak a szakrendelők is, ám ezek nyitva tartása igazodik az adott szakellátó rendelési idejéhez. Az oltópontokon azokat várják, akik nem tartoznak a veszélyeztetett csoportokba. Az utóbbi körbe tartozók továbbra is a háziorvosuknál, az iskolaorvosoknál, ingyenesen kapják meg a védőoltást. 
A kórházakban és az ÁNTSZ-kirendeltségeken üzemelő oltópontok továbbra is hétköznap reggel 8 és este 20 óra között várják az oltásért jelentkezőket, hétvégén az oltóhelyek zárva tartanak.
Magyarországon körülbelül 1,6 millióan kaptak védőoltást az új influenzavírus ellen, több mint tízezren az oltópontokban.
Az oltópontok listája megtalálható az Egészségügyi Minisztérium, valamint az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) internetes honlapján (http://www.eum.hu; http://www.antsz.hu), valamint hasznos információkkal szolgálnak a http://www.jarvany.hu oldalon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!