Belföld

2015.01.23. 08:29

NAV: jövő hét közepéig megérkeznek az adóbevallási csomagok

Legkésőbb a jövő hét közepén mindenki megkapja a személyi jövedelemadó-bevalláshoz (szja-bevallás) szükséges csomagot - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint minden adózó bevallási szokásához igazodó tájékoztatást és nyomtatványt kap. Az a több mint 600 ezer adózó, aki tavaly elektronikusan küldte el a kitöltött nyomtatványt, idén ügyfélkapus tárhelyén kap információt a teendőkről.

A papíralapú szja-bevallást nyújtók közül több mint 2 millióan mindössze tájékoztatót és válaszborítékot kapnak, mert korábban a NAV honlapjáról letöltött program használatával töltötték ki a nyomtatványokat.

A közlés szerint így alig több mint egymillió adózó kapja meg a bevalláshoz szükséges teljes nyomtatványcsomagot, amelynek minden eleme hozzáférhető a NAV ügyfélszolgálatain nyomtatott, a hivatal honlapján pedig elektronikus formában.

Az adóhivatal tájékoztatásában emlékeztet, hogy azok a munkavállalók, akik munkáltatójukon keresztül teljesítik bevallási kötelezettségüket, február másodikáig nyilatkozhatnak ennek igényléséről munkahelyükön. Február 16-áig pedig az egyszerűsített bevallás választásáról szóló nyilatkozatokat kell elküldeni a NAV-nak.

Az egyéni vállalkozók, áfafizetésre kötelezett őstermelők és magánszemélyek február 25-ig kötelesek elkészíteni az szja-bevallásukat.
A munkavállalók részére a munkáltatói adómegállapításról szóló igazolás kiadásának határideje április 30., végül pedig május 20-ig kell az adóbevallást beküldeni, és az 1+1 százalékról rendelkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!