Belföld

2010.01.30. 13:55

MSZP: azonnal fejezze be a Fidesz a törvénysértő kampányát!

Az MSZP szerint súlyosan jogszerűtlen, hogy a Fidesz-KDNP Pest megyei képviselőjelöltjeit bemutató rendezvényt Pest Megye Önkormányzata Hivatalának elnöki irodájából népszerűsítik, ezért arra kérik Orbán Viktort és Kubatov Gábort, hogy azonnal vessenek véget ennek a gyakorlatnak.

MTI

Nyakó István szombati közleménye szerint a Fidesz választási kampányát mostanáig két szakaszra lehet osztani: az első szakasz aljas és lejárató volt, a második, most kezdődő azonban messzebbre megy, mert jogszerűtlen és törvénysértő is.

A szocialista szóvivő kiemelte: súlyosan jogszerűtlen, hogy a Fidesz-KDNP Pest megyei képviselőjelöltjeit bemutató rendezvényt Pest Megye Önkormányzata Hivatalának elnöki irodájából népszerűsítik. Véleménye szerint ezt legalább két embernek biztosan tudnia kell a Fidesznél: Orbán Viktor pártelnöknek és Kubatov Gábor pártigazgatónak. 

"Tudjuk, hogy a jogkövető magatartás nem erőssége a fideszes politikusoknak, de azért szólunk: a hatályos magyar törvények szerint a köztisztviselőknek következetesen kifejezésre kell juttatniuk az általuk képviselt intézmények, és a teljes magyar közigazgatás politikai semlegességét. Közszolgálati feladataik ellátásán túl munkahelyükön nem vehetnek részt semmilyen politikai tevékenységben, mert az súlyosan veszélyeztetné a közszolgálati funkciókba és feladatokba vetett bizalmat" - olvasható a közleményben. 

Nyakó István hangsúlyozta: a Fidesz ezt az elmúlt hónapokban számos alkalommal és most is súlyosan megszegte, ezért arra kérik Orbán Viktort és Kubatov Gábort, hogy azonnal vessenek véget ennek a jogsértő gyakorlatnak, és tartsák magukat távol a köztisztviselői munkahelyektől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!