Belföld

2013.12.10. 20:21

Milánóban is nyert a Berki Krisztiánról szóló kisfilm

A közmédia Londoni színek című sorozatában bemutatott, Berki Krisztián olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászról szóló portréfilm díjat nyert a milánói FICTS fesztiválon. Az alkotást korábban Los Angelesben is díjazták.

MTI

A Berki Krisztiánról készült Németh-film vasárnap a 31. Milano International FICTS Festen a Documentary - Great Champion kategóriában a Mention d'honneur elismerését nyerte el. A fesztivált a 113 tagországot tömörítő FICTS (Fédération Internationale Cinéma Télévision Sportifs) szervezi. A kisfilm 2012-ben elnyerte az All Sport Film Festival Super Short Documentary kategória-díját Los Angelesben. 

Az alapötletet és a kisfilmek rendezését az MTVA munkatársa, Németh Gábor Péter, a Mediawave- és Fehér György-díjas filmrendező jegyzi. A Londoni színek című sorozatban az MTV Zrt. megrendelésére a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) összesen 14, egyenként 2-3 perces rövidfilmet készített - olvasható az MTVA kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.    

Németh Gábor Péter rendező (MTVA) mellett a portrésorozat készítői között van Zentai Nóra szerkesztő (MTV Zrt.), Nagy András, Varga András, Szepesi Dávid, Hámori Tamás, Kovács Tibor operatőr (MTVA), Szirti Anina vágó (MTVA) és Marjai András gyártásvezető (MTVA).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!