Belföld

2012.04.28. 19:09

Miklósa Erika is trófeát kapott a Fair play-gálán

Három kategóriában öt trófeát és hat diplomát osztottak ki a Nemzetközi Fair Play Bizottság (NFPB) szombati díjátadó gáláján, a gödöllői Grassalkovich-kastélyban.

MTI

 

 Hagyományosan fair play-cselekedetért, a sportszerűség népszerűsítéséért és a fair play jegyében eltöltött sportpályafutásért lehet elismerésben részesülni, így volt ez ezúttal is. Az már januárban kiderült, hogy két magyar is a díjazottak között van. Miklósa Erika operaénekesnek és Szekeres Pál paralimpiai bajnok vívónak, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkárának egyformán a fair play népszerűsítéséért ítéltek oda trófeát. Miklósa Erika önkéntesként rendszeresen támogatja a vakok és gyengén látók sportolási lehetőségeit, Szekeres Pálnak pedig az egész pályafutása a sportszerűségről az ellenfelek tiszteletéről szól.
    
Miklósa Erika a gálán nem tudott megjelenni, mert Barcelonában lép fel, de videóüzenetet küldött, melyben arról beszélt, hogy a díj odaítélésével meglepetés okoztak neki, mert hiszen ő nem sportoló, csak kedvtelésből teszi, amit a sport területén tesz. Szekeres Pál úgy fogalmazott, hogy versenyen mindig éremért küzd, de ha segítséget kérnek tőle, ezután is számíthatnak rá.
Az est elején videóüzenetben szólt a díjazottakhoz Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, illetve Philip Craven, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke.
A jelenlévőket köszöntötte a több szervezet, köztük az UNESCO által 1963-ban létrehozott NFPB-t 2000 óta vezető Kamuti Jenő, akit a közgyűlés délelőtt választott meg újabb négy évre elnöknek, valamint Bogyai Katalin, az UNESCO közgyűlés elnöke, továbbá Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára. 
Kamuti korábban elmondta, hogy a három kategóriában, 38 jelölt közül választották ki a díjazottakat.

Miklósa Erika nemrég, a március 15-ei nemzeti ünnepen kapta meg a Kossuth-díjat. Részletek itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!