Belföld

2014.02.06. 14:28

Megölt egy állapotos prostituáltat, tíz évet kapott

Nem jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítélte csütörtökön a Kecskeméti Törvényszék azt a férfit, aki megölt egy állapotos prostituáltat - tájékoztatta a törvényszék sajtóreferense az MTI-t.

Sárközy Szabolcs közleménye szerint az ittas vádlott 2012. november 2-án Kecskeméten felvett a gépkocsijába egy prostituáltat, és megállapodtak, hogy 2500 forintért szexuális kapcsolatot létesítenek. A sértett később meggondolta magát, és 5000 forintot kért az aktusért. A vádlott tiltakozott, mert nem volt nála annyi pénz.

Ekkor a nő elővette a telefonját, mire a vádlott a vezetőülés alól kivette a bicskáját, és mellbe szúrta a sértettet. Az ötödik hónapos terhes nő kiugrott a gépkocsiból, de néhány méter megtétele után összeesett és meghalt.

A vádlott bűnösségét emberölés bűntettében és ittas járművezetés vétségében állapította meg a bíróság.

Az ítélet szerint a 2012. november 7-étől előzetes fogva tartásban lévő vádlott a büntetéséből legkorábban annak kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ügyészség súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!