Belföld

2016.02.01. 16:22

Megkezdődtek a Volán-társaságok munkavállalóit érintő bértárgyalások

Megkezdődtek a Volán-társaságok munkavállalóit érintő 2016. évi alágazati bértárgyalások a szakszervezetek és a munkáltatói szövetség, a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége között hétfőn Budapesten - közölték a közúti közlekedési szakszervezetek az MTI-vel.

A szakszervezet tájékoztatása szerint megdöbbenve vették tudomásul, hogy a munkáltatói szövetség 0 százalékos bérfejlesztésre tett javaslatot.

A Közúti Közlekedési Szakszervezet, a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége, az Autóbusz-Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége, a LIGA Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetsége, az Autóbusz Közlekedésben és Személyszállításban Dolgozók Uniója a Volánbusz Közlekedési Szakszervezet közös közleményben közölte: abban az esetben, ha a munkáltatók nem tesznek reális bérfejlesztési ajánlatot a tárgyalás következő fordulóján, 2016. február 9-én, akkor nyomásgyakorlás eszközének alkalmazása mellett folytatják a tárgyalásokat a munkáltatóval.

Baranyai Zoltán, a Közúti Közlekedési Szakszervezetek elnöke az MTI-nek elmondta: követelésük két részből áll, kereseti minimum eléréséhez bérfelzárkóztatást kérnek a munkavállalói elvándorlás megállítására, illetve 2016. évre pedig 7,5 százalékos bértömegemelésre tartanak igényt.

A Volán-társaságoknál a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az MTI megkeresésére későbbre ígért tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!