Belföld

2012.04.25. 12:09

Megállapodtak a BKV finanszírozásáról

Gyakorlatilag megkötötte a megállapodást a kormány és a főváros a BKV hosszú távú finanszírozásáról azzal, hogy a kormány szerdai ülésén teljes egészében elfogadta a vonatkozó tervezetet – közölte Tarlós István főpolgármester szerdán.

MTI

A városvezető szavai szerint Varga Mihály államtitkár hivatalosan értesítette, hogy a kormány az A verzióval, vagyis a fővárosnak biztosítandó adókivetési jog lehetőségének megvizsgálásával teljes egészében elfogadta a javaslatot. Szavai szerint az okmányt a napokban alá is írják, ami azt jelenti, hogy "a BKV további működése és fenntarthatósága előtt megnyílt az út".

Hozzáfűzte azt is, hogy ilyen messzire "20 év alatt soha nem tudott jutni a városvezetés egyik kormánnyal sem".

A főpolgármester délután három órakor tart sajtótájékoztatót a BKV ügyében.

A kormány és a főváros közötti megállapodás aláírására Tarlós Istvánt a közgyűlés szerdai ülésén hatalmazta fel. Ez a megállapodás az egyik feltétele annak, hogy megköthető legyen a BKV új, uniós irányelveknek is megfelelő közszolgáltatási szerződése.

A szerződés megkötésének másik feltétele az volt, hogy a főváros megállapodást írjon alá a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) a feladatellátási-szerződésről. Ennek alapján tudja a BKK még a héten megkötni az új közszolgáltatási szerződést.    

A BKV jelenleg hatályos szerződése április 30-án jár le, az új szerződést a BKK és a BKV 8 évre írja alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!