Belföld

2015.11.10. 13:33

Másfél év fogházra ítéltek egy gondatlan teherautósofőrt Esztergomban

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt másfél év fogházra ítéltek Esztergomban egy teherautósofőrt, akinek hibás manővere miatt a jármű platójáról lezuhant egy ember, és később meghalt.

A bíróság a büntetés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette - tájékoztatta Lehet Enikő, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára kedden az MTI-t. Az ítélet a kihirdetéskor jogerőre emelkedett.

Sárisápon augusztus 16-án egy felvonuláson a teherautón zenélő Sárisápi Bányász Fúvószenekar dobosa esett le a platóról, mert a jármű a padkára tolatott. A 87 éves férfi bordatörést, agyrázkódást és koponyasérüléseket szenvedett, majd három hét múlva meghalt. Halálában betegségei is szerepet játszottak. 

A sajtótitkár elmondta, a jármű vezetője beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Ebben az esetben a kiszabható büntetés felső határa lényegesen alacsonyabb lehet a törvény által eredetileg előírtnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!