Belföld

2009.09.15. 08:52

Margit híd: korlátozott kerékpáros forgalom, újra járható budai alsó rakpart

Budapest - Újra járható a budai alsó rakpart a Margit hídtól északra, miután kedd délelőtt 10 órakor átadták az autósoknak az új, Üstökös utcai csomópontot. A balesetek elkerülése érdekében a rendőrség viszont korlátozta a kerékpáros forgalmat a Margit hídon; a kerékpárt gyalogosan kell áttolni.

nincs nev

A Margit hídhoz közeli újabb csomópontnál az autósok már átjárhatnak az alsó és a felső rakpart között. 
    
A budai alsó rakpart tehát a Margit híd alatti rövid, mintegy 150 méteres szakaszt leszámítva újra teljes hosszában végigjárható. A híd alatti útszakaszt várhatóan néhány héten belül ugyancsak átadják a forgalomnak. Addig az alsó rakparton haladó gépkocsiknak a Margit hídnál a régi felhajtó és az Üstökös utcai csomópont között fel kell hajtaniuk a felső rakpartra.
    
Az alsó rakpartnak ezt a részét a budai Duna-parti főgyűjtőcsatorna-építés miatt zárták le tavaly augusztus végén. A fővárosi csatorna-beruházással egy időben kiszélesítették, illetve másfél méterrel megemelték a rakpart-szakaszt. A felújítás eredményeként új burkolatot kapott a csaknem 30 éves rakparti út, továbbá egy másik fővárosi program részeként megújult a parti úttal párhuzamos bicikliút is a Zsigmond tértől észak felé.

 A Margit hídon a kerékpárt gyalogosan kell áttolni

Minderre azért került sor, mert szeptember 6-án egy kerékpáros elütött a hídon egy négyéves kislányt, aki ennek következtében könnyű sérülést szenvedett.
     
A BRFK rendőri jelenléttel biztosítja a korlátozás betartását és a szabályszegőket a helyszínen felszólítja, hogy szálljanak le a kerékpárról. Ismételt esetben helyszíni bírságot szabnak ki. A korlátozás addig tart amíg a közlekedés biztonsága ezt indokolttá teszi - áll a közleményben.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!