Belföld

2014.12.07. 14:53

Lehűlés nem várható, jellemzően továbbra is eső hullhat

A jövő hét elején is legfeljebb a hegyekben várható havazás, másutt sok esőre lehet számítani. Jelentős lehűlésre továbbra sem kell készülni, a hétvégén néhol akár 10 Celsius-fok is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében azt írta: hétfőn túlnyomóan borult, párás idő lesz, délután a Dunántúlon felszakadozik a felhőzet. Sokfelé várható eső, a hegyekben havas eső, havazás, de Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén hajnalban átmenetileg ónos eső sem kizárt. A Nyugat-Dunántúlon megerősödik a szél, másutt általában mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2-7 fok között valószínű.

Kedden délelőtt az ország középső harmadában még előfordulhat gyenge eső. Nagy területen megerősödik a szél is, de a főváros környékén és attól keletre gyengébb lesz a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3 fok lehet. Nappal plusz 2-7 fokig melegszik a levegő.

Szerdán nem várható csapadék. Kezdetben többfelé még erős lesz a szél, de délutánra már jelentősen mérséklődik a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és 0 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 1-6 fok között alakulnak.

Csütörtökön néhány órás napsütés várható. Az északi megyékben viszont elszórtan gyenge eső, zápor is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és 0, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2-7 fok között alakul.

Pénteken többórás napsütés várható, csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1, a maximumhőmérséklet plusz 3-8 fok között alakul.

Szombaton elszórtan lehet kisebb eső. Helyenként megerősödhet a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok lehet. Nappal plusz 5-10 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, néhol kisebb eső is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2-7 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!