Belföld

2011.04.13. 13:11

Lázár János a különadót a törvény szerint megfizeti

Lázár János, Hódmezővásárhely fideszes polgármestere a törvényben előírt módon eleget tesz a 98 százalékos különadó-fizetési kötelezettségének, s a korábbi években megállapított külön pénzbeli juttatásait egy alapítványnak utaltatta át - közölte a város polgármesteri hivatala szerdán az MTI-vel.

MTI

A közlemény szerint az önkormányzat 2005. január 1-jét követően az önkormányzati ciklusok lezárultával, 2006-ban és 2010-ben összesen 4.149.814 forintban állapított meg Lázár János polgármester részére munkaviszonya megszűnésével és ki nem vett szabadság megváltása címén pénzbeli juttatást. A megállapított összeget a hivatal a polgármester kérésére mindkét alkalommal a számfejtést követően közvetlenül egy a vásárhelyi fiatalok tanulmányait segítő alapítványnak utalta át.
    
A hivatal hozzátette: Lázár János a juttatás 2 millió forint feletti részét érintő, 98 százalékos különadó-fizetési kötelezettségének maradéktalanul eleget tesz. A korábbi évekre vonatkozó 865.570 forint adót már megfizette, míg a 2010. évet érintő 1.241.248 forint összegű kötelezettségének a vonatkozó határidő betartásával tesz eleget.
    
Hódmezővásárhely polgármesterének az elmúlt öt évben szabadságmegváltás címen megállapított juttatására vonatkozó különadó mértéke összesen 2.106.818 forint, amelyet Lázár János a törvény előírásai szerint a központi költségvetésbe befizet - zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!