Belföld

2009.12.27. 14:03

Kormányszóvivő: a miniszterelnök a gazdasági válság kezelésével törődik

Budapest - Magyarország élén olyan miniszterelnök áll, akinek legfőbb célja nem az, hogy "zavaros, egymásnak ellentmondó" ígéretekkel próbáljon meg hatalomra jutni, hanem az, hogy kivezesse az országot a gazdasági válságból - közölte a kormányszóvivő az MTI-vel vasárnap Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője interjújára reagálva.

MTI

"Elhiszem, hogy fura, hogy az elmúlt húsz évben talán először a kormányfő és kormánya nem az egyes pártok, érdekcsoportok érdekeit tartja szem előtt, hanem a közérdek érvényre jutását és megerősítését" - fogalmazott Szollár Domokos, hozzátéve: érezhető, hogy ezzel a józan észen alapuló hozzáállással Navracsics Tibor és a Fidesz nem tud mit kezdeni. Ezt "se lenyelni, se kiköpni" nem tudják - tette hozzá.

Hangsúlyozta: a Bajnai-kormány az elmúlt nyolc hónapban ezzel a szikár és kérlelhetetlen hozzáállással megmentette az országot a gazdasági és szociális vészhelyzettől.

Egyensúlyban vannak az ország pénzügyei, stabil a forint, bíznak bennünk a külföldiek - hívta fel a figyelmet. "Európa egyik legerősebb költségvetését" fogadta el a Parlament, amely az elmúlt húsz legnagyobb adócsökkentésével megteremti a növekedés alapjait - közölte.

Szollár Domokos leszögezte: Bajnai Gordon rátette az országot a gazdasági válságból kivezető útra. "Az ország jó úton is van, ezt még a vak is látja. Ha következő kormány ezen az úton halad tovább, akkor 2011-től már beindulhat a növekedés, és Magyarország és a magyarok ismét a régió éllovasai lehetnek. Ehhez az szükséges, hogy bárki alakítson is kormányt, ezen az úton menjen tovább szigorúan, fegyelmezetten" - mondta a kormányszóvivő.

Navracsics Tibor az MTI-nek adott, vasárnap megjelent interjújában úgy vélekedett: teljesen széthullott a kormányzati politika az elmúlt félévben. A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője az őszi politikai szezont értékelve kifejtette: jelenleg olyan kormányfő áll az ország élén, aki nem tekinti politikai céljának, hogy a vezetésével választási győzelmet arasson a kormánypárt, hiszen Bajnai Gordon miniszterelnök többször is egyértelművé tette, a maga részéről nem kíván a választásokon indulni.

A frakcióvezető úgy véli, mindez látszott a kabinet tevékenységén is. A kormány politikájának nem volt iránya, nem tudott választ adni olyan alapvető kérdésekre, hogy milyen irányban képzeli el az ország jövőjét, mit kíván tenni azért, hogy a válság elmúltával Magyarország ismét a térség éllovasai közé tartozzon - állapította meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!