Belföld

2009.11.22. 19:36

Kocsis Mátét (Fidesz-KDNP) választották a VIII. kerület vezetőjének

Kocsis Mátét, a Fidesz és a KDNP jelöltjét választották a VIII. kerületi választópolgárok Józsefváros polgármesterének a vasárnapi időközi választáson.

MTI

Kocsis Mátéra a választópolgárok 67 százaléka szavazott, összesen 9.218 választópolgár. Komássy Ákosra, az MSZP jelöltjére a voksolók 17 százaléka (2.331 szavazat) voksolt. Takács Gáborra, az SZDSZ jelöltjére 1.122 szavazatot adtak le, ez valamivel több mint a voksok 8 százaléka. Kispál Gergelyre, az LMP jelöltjére 1.079-en szavaztak, ez valamivel kevesebb mint 8 százalék.
A szavazáson a csaknem 59 ezer választópolgár közül minden negyedik (23,6 százalék) jelent meg és adta le voksát.
Kocsis Máté mandátuma a következő önkormányzati választásig, 2010 őszéig szól.
A választási bizottsághoz a szavazás végéig egyetlen beadvány sem érkezett.
A jogász végzettségű, 29 éves, nőtlen Kocsis Máté Sándor alpolgármesterként, és az önkormányzatot irányító Fidesz-KDNP-frakció vezetőjeként dolgozott eddig Józsefvárosban, továbbá a Fővárosi Közgyűlésnek is a tagja.
Az új polgármester honlapján közzétett önéletrajzában az áll: Kocsis Máté Józsefvárosban nőtt fel, a kerületben végezte alap-, közép- és felsőfokú tanulmányait; a Pázmány Péter Egyetem jogi karán diplomázott.
A betegsége miatt lemondott Csécsei Béla polgármester mellett alpolgármesterként eddig elsősorban az oktatásért felelős területen tevékenykedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!