Belföld

2014.04.17. 16:31

Kilenc év börtönre ítélték a féltékenységből többeket bántalmazó siófoki férfit

Kilenc év börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Kaposvári Törvényszék azt a siófoki férfit, aki féltékenységből több embert súlyosan bántalmazott.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntette és személyi szabadság megsértése miatt bíróság elé állított vádlott 2012-ben egy férfi ismerősét, a feleségét, a barátnőjét és annak fiát is bántalmazta - tájékoztatta Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője a csütörtökön meghozott ítéletről az MTI-t.

A magát a bíróságon családszerető embernek mondó 42 éves férfi egy ismerősét azért verte meg, mert azt feltételezte, hogy ki akar kezdeni a barátnőjével. A férfi a veréstől agyrázkódást szenvedett, és a lépe is súlyosan megsérült. 

A barátnőjére azért támadt rá a vádlott, mert azt hitte, hogy el akarja hagyni. A nő többször telefonon kért segítséget a rendőröktől, de a férfi elrejtette előlük. A nőnek végül a fiával együtt - akit szintén bántalmazott a vádlott - sikerült megszöknie.

A féltékeny férfi a feleségét is verte. Egyszer egy fejsze fokával esett neki, eltörte az arccsontját és az orrát. Az anyja segítségre siető fiút egy asztal védte meg a fejszecsapástól. 

A vádlott és védője fellebbezett, az ügyben a Pécsi Ítélőtábla hoz jogerős határozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!