Belföld

2010.02.17. 08:34

Kikapcsolták az áramot egy gyermekotthonban

Tatabánya - Egy koppánymonostori lakóotthon áram és fűtés nélkül maradt, mivel üzemeltetője, a Názáret Szociális Szolgáltató több százezer forintos tartozást halmozott fel, ezért az E.On kikapcsolta az áramot - írta szerdai számában a 24 Óra.

MTI

Az intézkedés tizenegy gyermeket érint, őket éjszakára egy másik lakóotthonban helyezték el, ahol jelenleg három gyermek él.
   
A szociális szolgáltató vezetője azt állítja, hogy egy régi tartozás miatt szűnt meg az áramszolgáltatás, most a megyei önkormányzathoz fordultak segítségért. Az E.On tájékoztatása szerint nyilvántartásukban semmilyen nyoma nincs annak, hogy a gyermekotthon üzemeltetői szóban vagy írásban reagáltak volna a tavaly, illetve az idén kiküldött felszólításokra.
   
Az áramszolgáltató munkatársa a lapnak elmondta, mivel családi házról van szó, az nincs benne abban az ellátás biztonsági kategóriában, amelynél nem lehet kikapcsolni az áramot. Amennyiben kifizetik a tartozást, azonnal véget ér a kényszerű áramszünet - olvasható a Komárom-Esztergom megyei napilapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!