Belföld

2013.12.11. 07:14

Kgfb-kampány: népszerű a lopás casco

Az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban az internetes alkuszok tapasztalatai szerint a legnépszerűbb kiegészítő biztosítás az úgynevezett lopás casco.

MTI

Az egyik direkt biztosítónál például minden nyolcadik kgfb-szerződésre jutott egy ilyen biztosítás.

A biztosító adatai arra a trendre is rámutatnak, hogy egyre idősebb autókra kötnek lopás cascót a járműtulajdonosok. A biztosító közleményében ezt azzal magyarázza, hogy ahogyan emelkedik a teljes járműállomány életkora, úgy lopnak el egyre több autót alkatrésznek. Az adatok szerint 2010-ben 3,9 év volt az ellopott kocsik átlagéletkora, tavaly már 5,4 év, az idén pedig eléri a 6 évet. 

Ennél a biztosítónál a lopás casco 34 százalékát kötik a 6-9 éves és 37 százalékát a 10-13 éves kocsikra. A választható térítési limit a szerződések felénél 1 millió forint, a másik fele szinte azonos arányban 500 ezer, illetve 2 millió forint.

A közlemény megjegyzi, hogy az egymilliós limit duplázása mindössze havi egy-kétezer forintba kerülne, viszont a biztosító ekkor is csak a piaci értéket fizeti, és levonja az önrészt is, amely általában 20 százalék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!