Belföld

2013.08.15. 15:22

Kellenek a EU támogatásai

A nap folyamán Szanyi Tibor és Bajnai Gordon is sajtótájékoztatón foglalkozott azzal, hogy az Európai Unió tizenötből tizenhárom magyar operatív programot nem finanszíroz.

Varga Ibolya

Számításaik szerint Magyarország ezzel 500-600 milliárd forint támogatást veszíthet el, és akár százmilliárd forint büntetésre is számíthat. A további vádak alapján az a legnagyobb baj, hogy az európai források elosztásával foglalkozó hivatalban is elbocsátották a hozzáértő szakembereket és helyükre pártkatonákat ültettek. Kifogásolták azt is, hogy a területet a jövőben Lázár János vezeti, aki a trafikügyletet is levezényelte.

A Fidesz közleményében azt állítja: az előző kormányok a hibásak a kifizetés leállításában és felhívja a figyelmet arra, hogy a korábbi nehézkes ügyintézés helyett most könnyen gyorsan hozzájuthatnak a pályázók az uniós forrásokhoz.

Nem egyszerű ezeknek a pénzeknek az ügye, ha nem lennének, akkor semmilyen fejlődést nem tapasztalhatnánk. Más kérdés, gyakran nem a legjobb célokra fordítják, hiszen például a temető kerítésnek a festése tipikus helyi ügy. Ezek a források csak nekünk látszanak ingyen pénznek, akik adják, megdolgoztak érte és elvárják a pontos elszámolást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!