Belföld

2009.03.23. 14:01

Kamion ütközött kisbusszal: amputálni kellett az egyik sérült kezét

Csörnyefölde - Nyolc utasból négyen sérültek meg abban a kisbuszban, amely hétfőn hajnalban karambolozott egy kamionnal az M70-esen. Az egyik utas sérülése olyan súlyos volt, hogy a kórházban csonkolni kellett a kezét.

nincs nev

A kisbusz Olaszországból indult nyolc utassal, akik Vác, illetve Budapest környékére mentek. Éjjel megálltak az M70-es csörnyeföldi pihenőjénél, majd alig hogy továbbindultak összeütköztek egy magyar kamionnal - közölte a Zalai Hírlap. 

Az ütközés következtében a kisbusz többször megpördült, majd az oldalára borulva állt meg. 

Az utasok közül kettőt a mentők szabadítottak ki a roncsok közül. A nyolc utasból egy súlyosan, hárman könnyebben sérültek, négyen pedig sérülések nélkül úszták meg a karambolt. A Zalai Hírlap dél körül kapta a hírt, hogy az egyik utas sérülése olyan súlyos volt, hogy a kórházban csonkolni kellett a kezét. 

Az utasok elmondása szerint valami megelőzte őket, hirtelen bevágott eléjük, a sofőr ezért elrántotta a kormányt, s ez okozta a tragédiát. Hogy mi előzte meg őket, azt nem tudják pontosan. Az egyik utas úgy emlékszik, hogy egy, az övékhez hasonló kisbusz, míg egy másik férfi úgy emlékszik, hogy egy személyautókat szállító tréler vágott be a járművük elé. 

A debreceni kamionos úgy nyilatkozott a történtekről, hogy ő csak azt látta, hogy a másik jármű szembe jön vele. 

A hajnali fél 3 körül történt baleset csattanására több csörnyeföldi lakos is felriadt. Mint néhányan a lapnak elmondták, óriási volt a robaj, a csendes éjszakában félelmetes volt erre ébredni. 

A helyszínelés és a mentés idejére az érintett útszakaszt reggel hétig lezárták. A történteket szakértők bevonásával vizsgálják. 

Képe a balesetről a Zalai Hírlap oldalán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!