Belföld

2012.02.16. 06:11

Jogsértő BKV tender

Kétmillió forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDb) a BKV-t, mert jogszabályt sértett, amikor nem közbeszerzési eljárást, hanem pályázatot írt ki a cég reklámfelületeinek hasznosítására - írta csütörtöki számában a Népszava.

MTI

A lap szerint vitatható feltételekkel írta ki a közlekedési társaság a pályázatot, eleve kizárt egy sor piaci szereplőt a versenyből.

A Népszava úgy tudja, hogy a BKV eddig a részben saját tulajdonában is álló Peron Reklám Kft.-vel szerződött: a cégben résztulajdonos ESMA Zrt. konzorciális partnere pedig a korábban Europlakát Kft. néven futó Publimont Kft. volt.

A pályázatot azonban úgy írták ki, hogy azon sem az ESMA, sem a Peron nem indulhatott, ezért fordult utóbbi cég a KDb-hez. A többi pályázót – köztük az Epamedia Zrt.-t illetve érdekeltségeit pedig az eljárásban később ejtették ki.

A KDb döntését a Peron ügyvezetője a lapnak megnyugtatónak nevezte; Károlyi László arra számít, hogy új közbeszerzési eljárást ír ki a BKV, amelyen már jó eséllyel indulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!