Belföld

2011.05.14. 11:09

Jobbik: a Hit Gyülekezete ne kerüljön a történelmi egyházak közé!

Tiltakozik a Jobbik, hogy a Hit Gyülekezete a történelmi egyházak közé kerüljön - mondta Mirkóczki Ádám. Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője a vallási közösséget a "Fidesz szektájának" nevezve szombaton az MTI-nek.

MTI

A Jobbik képviselője közölte: Szászfalvi László egyházügyi államtitkár a köztelevízióban elismerte, hogy a Hit Gyülekezete a történelmi egyházak szintjére emelkedne, és ez ellen a Jobbik tiltakozik.
Mirkóczki Ádám megemlítette, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője Hódmezővásárhely polgármestereként 99 évre ingyen biztosított egy ingatlant a gyülekezetnek,  Páva Zsolt, Pécs polgármestere pedig fővédnöke lesz a jövő héten egy Hit Gyülekezete által szervezett rendezvénynek.
"Álljon elő a kormány és Szászfalvi László államtitkár, hogy a Hit Gyülekezete nem emelkedik a történelmi egyházak rangjára, a KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség pedig nyilatkozzon, hogy az izraelita tagozata mellett létezik-e a szervezetükben Hit Gyülekezete-tagozat is" - mondta.
A Jobbik országgyűlési képviselője kijelentette: "cionista biznisz-szektának" tartják a Hit Gyülekezetét, ezért "nincs keresnivalója a történelmi egyházak között".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!