Belföld

2012.04.08. 07:41

Ittas sofőrök és bringások az utakon

Budapest - Több mint nyolcvan ittas járművezetővel, illetve kerékpárossal szemben intézkedtek a rendőrök a szombati közúti ellenőrzések során; halálos baleset nem történt az utakon.

MTI

Az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap reggeli tájékoztatása szerint 47 személyautó vezető, 2 tehergépkocsi vezető és 2 motoros esetében színeződött el a szonda, illetve 34 kerékpárosnál is pozitív lett a helyszíni alkoholmérés tesztje.

Halálos baleset nem történt az utakon szombaton, 19 ütközés súlyos, 30 pedig könnyű sérüléssel járt, további 85 balesetnél csak anyagi kár keletkezett.

Az ittas vezetés megelőzése érdekében húsvét idején fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség az ország közútjain. Hatala József altábornagy, országos rendőrfőkapitány március 9-én "a közelgő húsvéti ünnepre, a megnövekvő közúti és határforgalomra, valamint az illegális migráció elleni küzdelemre" tekintettel április 15-ig az ország egész területére fokozott ellenőrzést rendelt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!