Belföld

2012.05.04. 05:25

IMF/EU-tárgyalások, mikor?

Továbbra is bizonytalan az IMF/EU-tárgyalások időpontja.

MTI

Továbbra is bizonytalan a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az EU és Magyarország közötti hiteltárgyalások hivatalos időpontja - írta pénteki számában a Népszabadság, amely szerint május vége előtt nem kerülhet sor a jegybanktörvény módosítására, amelyre Brüsszel vár.

A Népszabadság szerint a parlamenti ülésterv alapján májusban még biztos nem kezdődhetnek el a hiteltárgyalások az Európai Bizottsággal és az IMF-fel. Az ülésterv szerint május 21-e és 23-a közti ülésnapokon juthatnak el odáig, hogy a jegybanktörvényt érintő módosításokról szavazhasson az Országgyűlés.

A lapban megjegyzik, hogy a gyors haladást hátráltatja az unió protokollja, amelyen kötelező végigpörgetni a Brüsszeltől zöld jelzést kapott ügyeket, mielőtt egy unión kívüli szervezettel tárgyalóasztalhoz ülhet egy uniós tagállam. A nemrég bevezetett eljárás menetéről most tájékozódik a magyar kormány, ezért nem lehet egyelőre világos menetrendet felrajzolni a tárgyalások alakulásáról - számolt be a Népszabadság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!