Belföld

2016.02.26. 15:35

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a várható időjárásról az ország és Európa területére.

Időjárási helyzet Európában:

Európa északi harmadán többközéppontú ciklonrendszer okoz változékony időt. Az Ural előterében és Észak-Skandináviában havazik, a nyugatabbi területeken az eső esik. Nincs különösebben hideg, többnyire 0 és +5 fok közötti a maximum-hőmérséklet, csupán a Skandináv-félsziget északi felén marad napközben is fagyos a levegő, a Brit-szigetek térségében viszont 5 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Ciklon örvénylik a Földközi-tenger középső medencéje felett is. A sok felhő ellenére is ott már tavaszias a hőmérséklet. A legmelegebb Spanyolország keleti partvidéke mentén van, ahol a délutáni órákban 21, 22 fokot mérnek. A Kárpát-medence időjárására ez a ciklon egyre kisebb hatással van. Ugyanakkor délnyugaton egy újabb ciklon mélyül ki, amelynek áramlási rendszerében szombaton váltakozó nedvességtartalmú, egyre enyhébb levegő érkezik térségünk fölé.

Várható időjárás az ország területén szombat estig:

Éjszaka többnyire gyengén felhős idő valószínű, a középső területeken lehetnek felhős körzetek, ahol kezdetben még egy-egy zápor, hózápor is előfordulhat, hajnalban pedig foltokban ködre is számítani kell. Szombaton az ország nagy részén hosszabb időre kisüt a nap, vastag fátyolfelhőzet délutántól vonul térségünk fölé, estig csapadék nem várható. Szombaton megélénkül a keleti, délkeleti szél, egy-egy erős széllökés északnyugaton lehet. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 5 és 9 fok között valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!