Belföld

2014.12.03. 16:42

Húsz százalékkal csökkennek az átutalási díjak

A Bankközi Klíringrendszer (BKR) tagjainak 2015. január 1-jétől 20 százalékkal kevesebb díjat kell fizetniük a BKR-ben elszámolt valamennyi átutalás után - közölte a Giro Elszámolásforgalmi Zrt. szerdán az MTI-vel.

A  bankközi klíringrendszert működtető társaság szerint a felszámított díjak ilyen volumenű mérséklése megteremti a lehetőségét annak, hogy a pénzintézetek is kedvezőbb kondíciókat biztosítsanak ügyfeleik számára, amelynek hatása nem csak a bankrendszer, hanem a lakosság és a vállalati szféra számára is érezhetővé válhat.

A mostani döntés szervesen illeszkedik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) programjába, melynek kiemelt célja a pénzforgalom társadalmi költségeinek csökkentése, illetve a banki ügyfelek által fizetendő pénzforgalmi szolgáltatási díjak csökkentésének elősegítése - a hazai pénzforgalom fejlettségének és hatékonyságának folyamatos növelése mellett. A folyamat első lépéseként az MNB a Giro Zrt. kizárólagos tulajdonosává vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!