Belföld

2011.09.16. 13:28

Hőség hétvégén, 20 fokos lehűlés hétfőn

Rekord közeli meleg lesz a hétvégén az országban, majd a jövő hét elején erőteljes lehűlésre kell számítani, 20 fokkal lesz hűvösebb egyik napról a másikra - mondta az MTI-nek Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa pénteken.

MTI

Szombaton túlnyomóan napos időre lehet számítani, csapadék sehol sem lesz, mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 9 és 14 Celsius-fok között várható, de egyes területeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet hajnalban. Szombaton a csúcshőmérséklet 24 és 30 fok között lesz.
   
Vasárnap tovább erősödik a felmelegedés, a meteorológus elmondása szerint a csúcsérték több helyen meghaladja majd a 30 fokot, helyenként 33 fok is lehet. Erre a napra 34,4 fok a rekord hőmérséklet, amelyet 1961-ben Túrkevén mértek, ez várhatóan nem dől majd meg. Az esti óráktól vasárnap a nyugati országrészben már záporokra, zivatarokra kell számítani, a szél észak-nyugatira fordul és megerősödik.
   
Hétfőn egy markáns hidegfront miatt jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a nyugati országrészben késő délután is csak 12-14 fokra lehet számítani, borult, esős időre van kilátás, míg keleten még 29-32 fok valószínű, de délutántól ott is sokfelé kell esőre, záporra, zivatarra készülni. Többfelé gyakran megerősödik, vagy viharossá fokozódik az északi szél.
   
Kedden kezdetben még sokfelé kell esőre számítani, de nyugat felől felszakadozik a felhőzet, és a hét további napjaiban egyre több napsütésre, felmelegedésre van kilátás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!