Belföld

2011.08.04. 13:54

Holtan találták meg a Balatonnál eltűnt sárkányrepülősöket

Egy 53 éves siófoki férfi volt a pilótája és egy 25 éves zamárdi férfi az utasa annak a szerdán este eltűnt sárkányrepülőnek, amelynek maradványait a két holttesttel együtt csütörtök reggel találták meg Ságvár és Siófok-Kiliti között egy kukoricatáblában. A helyszíni vizsgálat első megállapításai szerint sárkányrepülőgép nagy sebességgel, járó motorral, orral ütközött a földnek.

MTI

A jármű orral ütközött a földnek az első megállapítások szerint

A helyszíni vizsgálat első megállapításai szerint a Siófok-Kilitinél balesetet szenvedett motoros sárkányrepülőgép nagy sebességgel, meredek szögben, járó motorral, orral ütközött a földnek - közölte a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Bajkó Erika elmondta: a KBSZ vizsgálóbizottsága független szakmai vizsgálatot folytat a két halálos áldozatot követelő szerdai légi baleset ügyében, amelynek a helyszínelése jelenleg is tart.
A légi jármű roncsolódásai alapján arra lehet következtetni, hogy a gép sérülései a földnek ütközéskor következtek be, így nem valószínű, hogy a jármű a levegőben vált volna repülésképtelenné.
A helyszíni szemle jelenleg is tart.

Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják. A siófoki rendőrkapitányság légi közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt indított eljárást az ügyben.

OLDALTÖRÉS: Eltűnt egy motoros sárkányrepülő










Eltűnt egy motoros sárkányrepülő










Eltűnt egy motoros sárkányrepülő


Eltűnt egy motoros sárkányrepülő


Két emberrel eltűnt egy motoros sárkányrepülő Siófok-Kilitinél szerda délután; a rendőrség helikopterrel keresi őket.

A hirado.hu úgy tudja, hogy a gépet a legtapasztaltabb pilóta vezette, egy utast vitt sétarepülésre. Mindketten magyarok és a késő esti órákig nem tértek vissza a sétarepülésről. A repülőtér és a rokonok nem tudtak kapcsolatot teremteni a két emberrel. A rendőrség egy MI-2-es helikopterrel megkezdte kutatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!