Belföld

2014.06.22. 18:43

Hétfőn több megyében lehetnek heves zivatarok

A várható heves zivatarok miatt három megyére másodfokú, hat megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Több helyen jelentős mennyiségű esőre is figyelmeztettek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: vasárnap az esti, késő esti órákban délnyugaton néhol kialakulhat zivatar, viharos szél kíséretében. A délnyugati határ közelében kisebb eséllyel egy-egy heves zivatar sem zárható ki. Éjszaka legfeljebb egy-egy zivatar fordulhat elő.

A hétfői veszélyjelzés szerint Baranya, Somogy, Zala megyére adtak ki a heves zivatar miatt másodfokú, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Tolna, Vas és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést.

Mint írták, hétfőn a késő délutáni, esti óráktól nyugat, délnyugat felől egyre több helyen lehetnek zivatarok, amelyeket viharos (65-75 kilométer/órás) széllökések kísérnek. A Szombathely-Bicske-Szeged vonaltól délnyugatra heves zivatarok is várhatók, amelyeket 90-100 kilométer/óránál erősebb szél és jégeső, illetve felhőszakadás is kísérhet.

A várható felhőszakadás miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Az előrejelzés szerint hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 16 Celsius-fok között alakul, délnyugaton lesz enyhébb az idő. A legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között várható. A hét folyamán többször kell esőre, záporra számítani, és néhol csak 20 fokig emelkedik a hőmérséklet. A hétvégén azonban ismét több napsütés várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!