Belföld

2009.09.03. 10:43

Helyreállt a rend a Zala Megyei Kórházban az áramkimaradás után

DH - Csütörtök reggeltől ismét teljes körűen működik Zalaegerszegen a megyei kórház, ahol szerdán csaknem 10 órás áramkimaradás volt - közölte csütörtökön az MTI-vel az intézmény főigazgatója.

duol.hu

Csidei Irén elmondta, hogy miután a kiégett főkapcsolót szerdán estére sikerült újjal pótolni, ismét mindenütt van áram. Munkatársai csütörtök reggel minden egyes osztályt végigjártak, ellenőrizték a berendezéseket. Kora délelőttig nem tapasztaltakat gondokat.
Újból működik az informatikai rendszer és tesztelik a diagnosztikai berendezéseket is, hogy a CT-t és az MR-t újból rá tudják kapcsolni. Zavartalanul folynak a műtétek, nincs leállás a betegellátásban.
A főigazgató még egyeztet a szolgálatirányítóval, hogy a mentőknek pontosan hány beteget kellett más kórházakba továbbszállítaniuk a műszaki hiba miatt.
Megismételte: vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy mi okozta az áramellátás hibáját a nem egészen kétéves villamos rendszerben.
A Zala Megyei Kórházban szerdán 10 órakor észlelték a műszaki hibát, hogy kiégett a főkapcsoló. Törölték a műtéteket, a rendelőintézetben szünetelt a betegellátás, nem működtek a számítógépek. A tartalék generátorokat pedig csak másfél-két órás munka után sikerült bekapcsolni a rendszerbe, hogy az intézmény legfontosabb részein biztosítani tudják az áramszolgáltatást.
Az áramkimaradás miatt két sebészeti műtétre váró beteget és egy gerincsérültet Szombathelyre, illetve Nagykanizsára szállítottak, egy műtétet és két komolyabb - egy endoszkópos és egy katéteres - vizsgálatot kellett félbeszakítani. 
Egy urológiai műtétet kénytelenek voltak abbahagyni, majd a generátor üzembeállítása után folytatták a beavatkozást. A kritikus órákban egyetlen gyermek volt lélegeztetőgépre kapcsolva, az ő estében is megoldották a lélegeztetést.
(MTI)

Helyszíni riport, további részletek itt, a Zalai Hírlap honlapján!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!