Belföld

2012.12.24. 07:53

Havazás, csúszós utak, balesetek

Több mint hatvan balesethez riasztották az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) beavatkozó egységeit vasárnap. Hajdu Márton helyettes szóvivő hétfő reggel azt mondta az MTI-nek, hogy az alsóbbrendű utak továbbra is jegesek lehetnek.

Az ország útjai hétfő reggel helyenként sónedvesek, az alsóbbrendű utak pedig jégbordásak, havasak lehetnek, és a csapadék visszafagyhat az utakra - mondta a helyettes szóvivő. Fokozott figyelemre intette a közlekedőket, jelezve: aki teheti, ne induljon útnak ott, ahol ónos eső esett, mivel rendkívül veszélyes útszakaszok is előfordulhatnak.

Hajdu Márton azt is elmondta, hogy a havazás, az ónos eső miatt országosan több mint hatvan balesetnél volt szükség a katasztrófavédelem beavatkozó egységeinek - 870 embernek - a munkájára. A balesetekben 27-en sérültek meg, halálos áldozat nem volt.

Az OKF és az együttműködő szervezetek - rendőrség, mentőszolgálat, karitatív és civil szervezetek - 38 embert mentettek meg a téli időjárás valamilyen káros következményétől, elsősorban kihűléstől és szén-monoxid-mérgezéstől.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében három megyére, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod megyére adott ki narancssárga riasztást ónos eső miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!