Belföld

2009.04.09. 16:56

Hatalmas drogfogás egy székesfehérvári szexshopban - egy egész család bukott le

Székesfehérvár - A férj, a feleség, a sógor, a sógornő, sőt, még az anyós is benne volt abban a kábítószer-terjesztő hálózatban, amelyet keresőkutyák segítségével buktattak le a rendőrök.

nincs nev

Egy kábítószer-terjesztő családot füleltek le a székesfehérvári rendőrök. Egy korábban elfogott férfi feleségéről, sógoráról, sógornőjéről, valamint anyósáról derült ki, hogy dílerként működnek - közölte a Fejér Megyei Hírlap

A nyomozók kedden hajnalban rajtaütésszerűen fogták el a családtagokat, valamint a velük kapcsolatban álló fogyasztókat is. Több, mint harminc rendőr kábítószer-kereső kutyák segítségével egyszerre tíz helyszínen tartott házkutatást. Összesen tizenegy embert fogtak el. 

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság több hónapja folytat kábítószerrel visszaélés miatt büntetőeljárást egy 44 éves fehérvári férfi ellen. A nyomozás során kiderült, a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfi szinte egész családja érintett a kábítószer-kereskedelemmel. Terhelő adatok merültek fel a férfi 27 éves feleségére, 41 éves sógorára, 30 éves sógornőjére, valamint 52 éves anyósára is. A rendőrök eljutottak ahhoz a 30 éves férfihez is, akitől a család a különböző drogokat átvette. 

A fehérvári nyomozók kedden hajnalban rajtaütésszerűen egyszerre tíz helyen tartottak házkutatást. A rendőrök elfogták azt a terjesztőt, akitől a fehérvári család beszerezte a kábítószereket, valamint az összes családtagot, és azokat a személyeket, akik tőlük a tablettákat megvásárolták. 

A lakások, házak, garázsok, autók, valamint annak a fehérvári szexshopnak - ami a mama tulajdonában van - átkutatásánál a nyomozók segítségére volt Fater, a kábítószer-kereső rendőrkutya, valamint Rabe, a Vám és Pénzügyőrség Közép-dunántúli parancsnokságának kutyája is. Az állatok több helyen kiszimatolták a drogot. 

A mama táskájából 21 darab kétes eredetű tabletta került elő, míg lánya lakásában 50 darab hasonló anyagot találtak a nyomozók. Több helyen pedig tablettadarabokat, illetve olyan eszközöket foglaltak le, amiket fogyasztók kábítószer fogyasztása során használnak. Szakértői vizsgálat tárgya, hogy milyen hatóanyag volt a lefoglalt tablettákban, illetve tárgyakon.  

A családi drogvállalkozás több, mint egy éve "üzemelt". A terjesztőtől legutóbb a família 1000 szem extasy-t vett át, majd adott tovább. 

A családtagokon kívül elfogtak további hat személy, akik fogyasztók voltak. Az azonban nem zárható ki, hogy további személyek kerülnek a rendőrség látókörébe az üggyel kapcsolatban. 

A Székesfehérvári Városi Bíróságon csütörtökön kora délután volt a három családtag meghallgatása. A bíró mind a mamát, mind a vejét, mind pedig a családdal kapcsolatot tartó fő terjesztőt előzetes letartóztatásba helyezte - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Németh-Kész Mónika rendőr százados.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!