Belföld

2011.04.09. 08:44

Háromhetes csecsemő combcsontja tört el egy gyermekotthonban

Tisztázatlan módon eltört egy háromhetes csecsemő combcsontja a megyei önkormányzat zalaegerszegi gyermekotthonában; a rendőrség testi sértés gyanújával indított nyomozást - írta szombati számában a Zalai Hírlap.

MTI

- Ilyenre még nem volt példa nálunk - kezdte a zalaegerszegi intézmény vezetője, dr. Kecskeméti Katalin, akit az ügy miatt megkerestünk. - Gyakorlott, rendszeresen csecsemőkkel foglalkozó gondozó tette tisztába a gyereket, tehát rutintalanság nem jöhet szóba. Kapkodni nem volt ok, hiszen három gyereket kellett tisztába tenni - mondta.

A kisfiú húszas éveik legelején járó, nehéz körülmények közt élő házaspár negyedik gyermeke, de a családról részletesebb információval az intézményvezető nem szolgálhatott az érintettek jogaira hivatkozva.

- Konzultáltunk gyerekorvossal, aki elmondta, hogy előfordulhat ilyen törés koraszülötteknél, kis súlyú csecsemőknél. Szerencsétlen véletlenről lehet szó, bár ismétlődés esetén ez akár betegségre is utalhat. Az elmúlt 23 évben egyetlen hasonló esetünk volt, akkor a kisgyerek kidugta a lábát a rácsos ágyon és megfeszülő lábszára eltörött - idézte fel az intézmény vezetője.

Az ügyben hivatalból rendőrségi eljárás kezdődött, az intézmény is mindenre kiterjedő belső vizsgálatot folytat. Az otthon korábban két kamasz fiút találtak közös ágyban, ez ügyben is vizsgálat folyik.

Részletek itt, a Zalai Hírlap honlapján!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!