Belföld

2015.06.07. 11:28

Halálos repülőbaleset történt Esztergomban

Két ember meghalt, amikor két vitorlázó repülőgép összeütközött a levegőben vasárnap az esztergomi repülőtéren - közölte a rendőrség a honlapján.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok. Az egyik repülőgépben utazó két ember a balesetben életét vesztette, a másik jármű vezetője az elsődleges adatok szerint nem sérült meg - tették hozzá.

Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére azt mondta: a helyszíni szemle után adnak bővebb tájékoztatást.

Megfordítják a lezuhant vitorlázórepülő roncsát az esztergomi repülőtér közelében 2015. június 7-én. Leszállás közben, az esztergomi repülőtértől 100-150 méterre ütközött össze két vitorlázórepülő, az egyik lezuhant és a benne ülő két ember meghalt. MTI Fotó: Kovács Attila


Leszállás közben történt az ütközés


Leszállás közben, az esztergomi repülőtértől 100-150 méterre ütközött össze vasárnap az a két vitorlázórepülő, amelyek közül az egyik lezuhant és a benne ülő két ember meghalt - közölte Antalics Tamás, Aero Club Esztergom motorosrepülő-szakosztályának vezetője az MTI-vel vasárnap.

Elmondása szerint a lezuhant gépen egy többéves tapasztalattal rendelkező oktató és egy növendék ült, a másik vitorlázógépet egy egyedül repülő növendék vezette, aki sérülések nélkül leszállt.


Hozzátette, hogy a rendőrség a Polgári Légiközlekedési Hatóság munkatársaival közösen vizsgálja a baleset körülményeit.
Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) kommunikációs vezetője az MTI-nek a helyszíni szemle utánra ígért bővebb tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!