Belföld

2009.04.07. 17:40

Halál a krosszpályán - osztrák férfi az áldozat

Csákánydoroszló - Egy hatvanéves osztrák férfi veszítette életét kedden délután a Csákánydoroszló határában lévő magán motorkrosszpályán, osztrák és magyar hobbimotorosok kedvelt helyszínén. Egy ugratónak veselkedett neki nagy sebességgel, a visszafordítót azonban már nem tudta bevenni. Egy órán keresztül küzdöttek az életéért.

nincs nev

Egy nagyobb baráti társaság tagjaként élettársával együtt lakókocsival érkezett a csákánydoroszlói magán motorkrosszpályára az a hatvan éves osztrák férfi, aki kedden háromnegyed négykor szenvedett halálos motorbalesetet - közölte a Vas Népe

A csákányi krosszpálya kedvelt célpontja magyar és osztrák hobbimotorosoknak egyaránt, rendszeresen bérlik versenyekre, és kisebb társaságok maguk szórakoztatására is. A lap úgy tudja, kedden nem verseny volt a pályán. Információik szerint a férfi egy ugratónak hajtott nagy sebességgel, ám a visszafordítót már nem sikerült bevennie, hatalmasat bukott. Mentők és mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, a szakemberek egy órán keresztül próbálkoztak az újraélesztéssel, sikertelenül. 

Az elsődleges rendőrségi vélemények szerint az osztrák állampolgár rendelkezett a szükséges védőfelszerelésekkel - motorosruha, nyakvédő, sisak -, a tragédiát a helytelen sebesség megválasztása okozhatta. 

A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják, tudatta Gábriel Gábor, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!