Belföld

2009.06.06. 06:20

Graffiti világverseny Budapesten

Tíz csapat részvételével rendezik meg szombaton Budapesten a világ egyetlen hivatalos graffiti világversenyének közép-európai fordulóját a 4-es metró épülő Népszínház utcai metrómegálló palánksorán.

duol.hu

Az öt országból érkező mintegy hatvan alkotó 4 kategóriában indul és egy 150 méteres felületen kell egy témát megfesteni - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság.
Horvátország, Csehország, Szerbia, Szlovákia és Magyarország legjobb graffiti művészei mérik majd össze tudásukat a Köztársasági téren, miután Róma, Moszkva, Liverpool, Bécs, Stettin és Halle területi döntője mellett az elmúlt évekhez hasonlóan 2009-ben is Budapest kapta meg a Write4Gold graffiti világverseny közép-európai döntőjének szervezési jogát.
A Write4Gold 2003 óta a világ legjelentősebb graffiti versenye, amelyre bármelyik európai országból nevezhetnek csapatok. A versenykiírás értelmében minden indulónak referencia anyagot kell beadnia a W4G németországi központjába, ahol neves graffiti művészek bírálják el a beérkezett alkotásokat. A beválogatott csapatok először egy területi döntőn vesznek részt, ahonnan a győztesek kvalifikálják magukat a Németországban zajló európai döntőre.
A verseny 4 kategóriában zajlik majd: concept painting (komplett kép megfestése 8 óra alatt egy 15 méter hosszú, 2 magas felületre adott témában), freestyle sketching (adott szó színes megrajzolása papírra), freestyle throw ups (adott szó gyorsfestése) és tagging (adott szó kiírása).

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!