Belföld

2011.06.22. 11:11

Fizetés nélküli szabadságra megy Nagy Anna kormányszóvivő

Budapest - Családi okok miatt július elsejétől fizetés nélküli szabadságra megy Nagy Anna kormányszóvivő, visszatéréséig a szóvivői feladatokat Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár látja el.

MTI

Nagy Anna szerdai sajtótájékoztatóján, mielőtt átmenetileg elköszönt az újságíróktól, azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter nagy empátiával és rugalmassággal fogadta döntését, és mindketten azt kérték, hogy amikor lesz ereje és ideje visszatérni, folytassa munkáját. A szóvivő ezért köszönetet mondott nekik.
   
Közlése szerint várhatóan őszig lesz fizetés nélküli szabadságon.
  
Döntésének okait nem részletezte, mindössze annyit mondott, hogy családjában nehéz helyzet állt elő, és úgy ítélte meg, választania kell, mivel munkáját csak teljes erőbedobással szabad végezni, amire most nem képes, most otthon van tennivalója. Az MTI úgy tudja, a kormányszóvivő édesanyja súlyos betegsége miatt döntött úgy, hogy szabadságot kér.
   
Kovács Zoltán kormányzati kommunikációs államtitkár a tájékoztatón azt mondta: szomorúan fogadták a hírt, és fel sem vetődött, hogy Nagy Anna helyére felvegyenek valakit, ezért fogja átmenetileg ő pótolni. Kitért arra is, a szóvivő az elmúlt hetekben is "olyan odaadással, energiával és professzionalizmussal, rezdülés nélkül" végezte a munkáját, hogy az újságíróknak fel sem tűnt, nehéz családi helyzetben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!