Belföld

2010.01.21. 14:51

Fidesz: vonja felelősségre társult ifjúsági szervezetét az MSZP!

Budapest - Felszólította a Fidesz az MSZP-t, hogy vonja felelősségre társult ifjúsági szervezetét, a Societast, amiért az a Kuruc.info portált akarja propagálni.

MTI

A Fidesz frakcióvezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján felszólította az MSZP elnökét, miniszterelnök-jelöltjét és elnökségi tagjait, hogy azonnal vonják felelőségre a Societas vezetőit, személy szerint Patek Gábort, a kampány irányítóját, és tegyenek lépéseket azért, hogy a magyar választási kampányból örökre tűnjön el a "zsideszezés, a kurucinfózás".
    
A Societas netaktivistákat toborzott, és Patek Gábor, aki az MSZP kispesti elnökségének a tagja, utasításokat adott a szervezet hírlevelében a netaktivistáknak, hogy a fórumokon milyen véleményeket képviseljenek, milyen témákat hozzanak be - mondta el az ellenzéki politikus.
    
A hírlevélből idézve Navracsics Tibor felolvasta: "az általad ismert fontosabb blogokon kezdd el hirdetni a Kuruc.info-t, használj általuk használt szavakat, például Gyurcsótány, Maszop, Zsidesz".
    
Navracsics Tibor szerint az MSZP és a Societas a Kuruc.info portált akarja propagálni, amivel nemcsak a gyűlöletet és az antiszemitizmust akarják behozni a kampányba, hanem felkarolnak egy szélsőséges internetes lapot és szubkultúrát.
    
Kiemelte: az MSZP felelős politikusainak most felelősséget kell vállalniuk a Societas minden lépésért, felelősségre kell vonniuk a vezetőit, és ezt a kampánytechnikát, szóhasználatot azonnal ki kell iktatni a magyar választási kampány történetéből.
    
Navracsics Tibor egy Gyurcsány Ferenctől származó idézettel kezdte a sajtótájékoztatóját: "le kell verni a jobboldalt, az én feladatom az, hogy ennek politikai versengésnek irányt adjak, feladatokat szabjak, és azokat számon is kérjem, ezeket meg is teszem hezitálás nélkül". Emlékeztetett, hogy a volt kormányfő ezt a Népszabadság 2004. február 9-i számának nyilatkozta, azt követően, hogy Győr-Moson-Sopron megyei elnöknek választották.
    
A Fidesz frakcióvezetője kijelentette, hogy "Gyurcsány Ferenc hozta be a gyűlöletpolitikáját a magyar politikába, és amíg nem távozik abból, nagy valószínűséggel a gyűlöletpolitikája sem távozik és addig szembesülnünk kell időről időre a gyűlölettel, a gátlástalansággal a kampányolás során is".
    
A gondola.hu számolt be arról, hogy egy a Societas logójával ellátott levélben Patek Gábor kampányfőnök azt kéri a netaktivistáktól, hogy kezdjék el hirdetni a Kuruc.info-t az ismertebb blogoldalakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!