Belföld

2010.01.30. 14:48

Fidesz: még viccnek is rossz, amit Mesterházy a munkanélküliségről mond

Nyolc év MSZP-kormányzás eredménye: 10,5 százalékos munkanélküliség, ami évtizedes csúcsokat dönt meg, 150 ezer ember veszítette el a munkahelyét csak az elmúlt egy évben - olvasható a Fidesz szombati közleményében, amelyet Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatójára reagálva adtak ki.

MTI

A Czomba Sándor (Fidesz) által jegyzett közlemény megfogalmazása szerint "amit ma Mesterházy Attila mondott, még viccnek is rossz". A közlemény azt a kérdést is felteszi, hogy "miért nem az elmúlt nyolc évben tettek valamit a szocialisták a munkanélküliség ellen, a munkahelyek megvédéséért".

Az évtizedes csúcsokat megdöntő 10,5 százalékos munkanélküliségért Mesterházy Attila személyesen is felelős - áll a közleményben.

"Nyolc év tehetetlenkedés után most elkezd ígérgetni? Ennyire nem kellene lenézni az embereket!" - kommentálta Czomba Sándor a Mesterházy Attila által elmondottakat.

Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, frakcióvezető szombaton sajtótájékoztatón egyebek mellett elmondta: a Bajnai-kormány egyik legfontosabb célkitűzése a munka becsületének helyreállítása. Ezt a célt szolgálta többek között a személyi jövedelemadó rendszerének változtatása, a járulékcsökkentés, az Út a munkába program és a közmunkaprogram is - sorolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!