Belföld

2016.02.25. 15:55

Fidesz-KDNP: Ózd jobbikos polgármestere beismerte a korrupciót

A kereszténydemokrata Hollik István szerint Ózd jobbikos polgármestere beismerte a korrupciót és azt, hogy visszaélt a hatalmával. A Fidesz és a KDNP arra szólítja fel Janiczak Dávidot, illetve a Jobbikot, hogy fizessék vissza "a tisztességtelenül felvett pénzeket".

Hollik István a kormánypártok véleményét ismertetve csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón kifejtette, sajtóhírek szerint "hosszú hárítás és hazudozás után" Ózd jobbikos polgármestere lemondott több, különböző jogcímen felvett tiszteletdíjáról.

Felidézte: a kormánypártok már több hete felszólították a jobbikos polgármestert, hogy fejezze be a korrupciót és az álláshalmozást. Ez ugyanis a Jobbik szerint is a politikusbűnözés egyik formája - mutatott rá Hollik István, emlékeztetve arra, hogy Novák Előd jobbikos politikus 2010 óta minden évben "Superman-díjat" hirdet álláshalmozó politikusoknak.

Hollik István jelezte: Janiczak Dávid rögtön polgármestersége első évében egyszerre öt állást töltött be, öt csatornán keresztül "tömte a zsebét". A polgármesteri fizetése mellett a saját önkormányzatától is felvett különböző jogcímeken pénzeket - mondta, kitérve arra, hogy nemcsak megdöbbentő, de törvénysértő is, hogy egy az önkormányzat tulajdonában lévő cég felügyelőbizottsági tagságáért is jövedelemhez jutott.

Az ország egyik legszegényebb településén különböző jogcímeken milliós nagyságrendben "hozott össze" jogtalanul jövedelmet egy év alatt - közölte Hollik István, megjegyezve: a polgármester és a Jobbik hetekig "védte a védhetetlent". 

Vona Gábor és az összes jobbikos vezető "falazott a korrupciónak", ahogy az Európa legsúlyosabb korrupciós botrányába keveredett Kovács Béla ügyében teszik a mai napig - fogalmazott a KDNP országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!