Belföld

2012.04.28. 10:31

Fidesz: Gyurcsány a csalás és a lopás gyanújának árnyékában él

Fidesz szóvivője szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a szakdolgozatáról szóló hírek miatt mostantól a csalás és a lopás gyanújának árnyékában él.

MTI

Selmeczi Gabriella az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "azt, hogy Gyurcsány Ferenc hazug ember, már mindenki régóta tudja. Most azonban már a csalás és a lopás gyanújának árnyékában is él".
A szóvivő hozzátette, a Fidesz reméli, a volt miniszterelnök "korábban fennen hangoztatott erkölcsi mércéjét - amennyiben tényleg van neki ilyen - önmagára nézve is kötelezőnek tartja".
 
A HírTv Célpont című műsorában péntek este az hangzott el, hogy négy évvel Gyurcsány Ferenc előtt majdani sógora, Rozs Szabolcs a volt miniszterelnökével megegyező címen adott le szakdolgozatot a pécsi tanárképző főiskolán. Ezt a férfi is megerősítette, azt állítva, nem tudott arról, hogy a politikus később ugyanezt a témát választotta. A korábbi kormányfő, a Demokratikus Koalíció elnöke a HírTv kérdésére azt mondta: valószínű, hogy olvasta a dolgozatot, és merített is belőle.

Gyurcsány Ferenc 1983-ban házasodott össze első feleségével, Rozs Beatrixszal, és egy évvel később diplomázott. A nő bátyja, Rozs Szabolcs 1980-ban szintén A Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel adott be szakdolgozatot a pécsi tanárképző főiskola földrajz szakán, csakúgy, mint 1984-ben a biológia-technika szakos Gyurcsány - derült ki a HírTv riportműsorából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!