Belföld

2013.07.19. 14:01

Félreértett vészjelzés

Két sajtótájékoztatót tartottak pénteken a takarékszövetkezeti integrációval kapcsolatban.

Varga Ibolya

Az MSZP szerint a Fidesz le akarja nyúlni a szövetkezeti pénzintézetek vagyonát. Ezt Selmeczi Gabriella cáfolta a Fidesz részéről. Elmondta, a kormányzat a takarékszövetkezeti rendszer megerősítése miatt döntött úgy, hogy százmilliárd forintos tőkeemelést hajt végre. Ez ugyan azt jelenti, hogy a Magyar Posta többségi tulajdonos lett és nyilván beleszólhat majd a foglalkoztatási és egyéb kérdésekbe is.

A Fidesz tájékoztatóján az derült ki, hogy a kormány segíteni akar, hiszen az elmúlt hónapokban több vészjelzés is érkezett arról, hogy a takarékszövetkezetek gyenge lábakon állnak, segítségre szorulnak. Példaként említette a Jógazda és a soltvadkerti takarékszövetkezet csődjét.

Az egészen apró tény, hogy a két említett szövetkezet nem tagja az Országos Takarékszövetkezeti Szövetségnek (OTSZ), így a segítség sem azokhoz jut el, akinek kellene, hanem a többi szövetkezethez, melyek eddig virultak és a feltétlenül szükséges pénzeszközöknek a dupláját tartják a trezorjaikban. Az utca embere is bízik a takarékszövetkezetekben, ezt bizonyítja: tegnap Egerben kiraboltak egy fiókot és nem is távoztak üres kézzel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!